45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

De paarden

 

Abbey

Naam: Abbey
Geboortedatum: 26-06-2002
Kleur: Schimmel
Geslacht: Merrie
Ras: Welsh pony
Stokmaat:  1.12m
Op stal sinds: 14-02-2014

Hoi allemaal, ik ben de schattigste pony van de manege! Mijn naam is Abbey, en ik ben een echte Welsh. Ik heb al veel veulentjes gekregen, wisten jullie dat al mijn veulentjes bruin of zwart waren toen ze geboren werden? Ikzelf ook! Maar nu ben ik spierwit.

Ik houd erg van knuffelen en vind het heel leuk als er mooie vlechtjes in mijn lange manen zitten. Op zondag mag ik meestal wel meedoen met de kinderfeestjes en dan wordt ik mooi versierd met kleurige slingers. Iedereen rijdt graag op mij en ik doe ook altijd erg mijn best.

Ik ben niet zo groot, maar ik kan alles wat een grote pony ook kan hoor! Zoals bosritten en springen! Ik ben ook erg goed in ballet, de pirouette is mijn specialiteit. Kom gerust een keertje op mij rijden, dan laat ik het even zien.

Adidas

Naam: Adinda
Geboortedatum: 19-05-2005
Kleur: Schimmel
Geslacht: Merrie
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.64m
Op stal sinds: 10-03-2016

 

Ik zal mij hier ook even voorstellen. Ik heb een hele snelle naam gekregen op stal, Adidas! Alias, de gymschoen.

Ik ben een vlotte makkelijke merrie. Eigenlijk kan ik van alles wel en doe ook overal graag aan mee. Mijn opa ken je misschien wel, dat is de hengst Concorde. Daar heb ik mijn springtechniek van.
Ik ben druk aan het trainen in het trompetterkorps. Ik weet nog niet wat een ‘pepernoot’ is, maar die schijn ik ook moeten te leren eten.

Dressuurproefjes, parcours springen, galopwissel of een buitenrit. Kom maar op! Ik wil graag met mijn ruiter werken, een zweepje heb je niet nodig.

Anna

Naam: Anna
Geboortedatum: 01-02-2005
Kleur: Bruin
Geslacht: Merrie
Ras: Onbekend
Stokmaat: 1.61m
Op stal sinds: 31-03-2016

Ik ben dus Anna, een lieve kleine merrie. Ik loop graag en kan mooi aan de teugel rijden hoor! ( als je het netjes vraagt  Ik ben een echt damespaardje. Het liefste loop ik in het bos. Ik ben ook al mee geweest op 3-daagse trektochten! Erg leuk en gezellig. Ik ben blij dat ik mijn energie lekker kwijt kan in de actiefstal. Bokken doe ik nooit en ik kan mooi galopperen. Dus hou je van een vlot sensibel paardje, vraag dan naar mij.

Appie

Naam: Appie
Geboortedatum: 1 mei 1998
Kleur: Vos
Geslacht: Merrie
Ras: NRPS
Stokmaat: 1.42 m
Op stal sinds: 1-11-2005

Ik ben Appie en ik ben al weer sinds november 2005 hier op de manege. Ik ben 1.45m groot. Het aller aller leukste om te doen vind ik springen, en dat kan ik dan ook heel goed! Ik  mocht vroeger toen ik jonger was nog meedoen zelfs met de paarden, maar nu doe ik het wat rustiger aan. Ik heb een hekel aan poetsen en opzadelen, al dat gedoe aan mijn lijf, dat vind ik maar niks. Trouwens, weet je wat ik ook goed kan Bosritten! Ik hou er niet van als andere pony’s mij proberen in te halen, dus loop ik het liefste achteraan. Dan heb ik geen last van opdringerige pony’s in mijn billen. Ik ben stiekem wel een beetje verliefd op Texas is zooooo knap en Eduna is mijn beste vriendin. Die mogen wel achter mij lopen. Mijn lievelingskleur is dan ook haflingergeel.

Baco

Naam: Baco
Geboortedatum: 18-05-2006
Kleur: Schimmel
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.75m
Op stal sinds: 4-11-2012

Ha, ik zal mezelf even voorstellen. Baco is mijn naam. Ik ben een mooie grote schimmelruin. Makkelijk te herkennen, want in tegenstelling tot Romano, ben ik ECHT wit J. Ik ben gefokt als springpaard uit de hengst Calato. Ik oefen het springen zelf ook wel eens zonder hindernissen in de HIT-stal. Verder heeft iedereen het altijd erover dat ik een ‘Sinterklaas’ moet tillen ooit… ik weet nu nog niet wat dat is, zo’n Sinterklaas.. klinkt wel leuk! Ik vind het hier op Mansour erg gezellig en heb veel vriendjes. Ik vind lopen altijd best leuk en doe graag mijn best voor alle ruiters. Springen vind ik machtig mooi, daar word ik helemaal enthousiast van! Ik hou niet zo van de zweep, die is eng hoor! Als mijn ruiter de zweep toch gebruikt, dan probeer ik de zweep te schoppen! Stom ding!

Banditos

Naam: Banditos
Geboortedatum: 24-4-2010
Kleur: Fjordgeel
Geslacht: Ruin
Ras: Fjord X ……………..
Stokmaat: 1.61m
Op stal sinds: Juni 2016

Ik heet dus Banditos. Ik heb een hele mooi aalstreep over mijn rug lopen, die heb ik van mijn fjorden-familie overgenomen. Zo kan je mij goed herkennen.

Ik ben eigenlijk een paard, maar ik loop ook vaak mee in de ponylessen en zelfs met de allerkleinsten. Ik ben namelijk heel lief hoor.

Op woensdag doe ik bijna altijd mee met de springlessen en ik mag ook vaak mee het bos in. In de Hitstal vind ik het leuk om Boy en Texas lastig te vallen.

 

Beau

Naam:  Beauty
Geboortedatum: 15-04-2000
Kleur: Donkerbruin
Geslacht: Merrie
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.66m
Op stal sinds: September 2015

Mijn naam is Beauty, maar op Stal Mansour heet ik nu Beau.
Ik ben ook een echte beauty, met mooie lange benen en een glanzende donkere vacht.

Mijn vorige baasje had niet zoveel tijd meer voor mij, dus ben ik verhuist hierheen. Ik heb het reuze naar mijn zin en maak al veel nieuwe paarden- en mensen-vrienden.

Ik ben een vlotte dame, maar wel heel lief en ik pas mij graag aan aan mijn ruiter. Ik heb altijd veel bosritjes gemaakt, dat vind ik nog steeds erg leuk. En ik kan ook goed springen. Daar wordt ik helemaal enthousiast van!
Van erg gehaast poetsen en zadelen houd ik niet zo, maar ik kan uren stilstaan als je de tijd neemt mij lekker te verwennen en knuffelen hoor! Heerlijk zoveel aandacht

Boy

Naam: Knocknaranah Boy
Geboortedatum: 1-1-2009
Kleur: Schimmel
Geslacht: Ruin
Ras: Connemara

Stokmaat: 1.44 m
Op stal sinds: 28-06-2016

Heb je al geprobeerd om mijn hele naam uit te spreken? Mooi he!?

Veel kinderen vinden mij een beetje op Joepie lijken, omdat wij beiden wit zijn. Maar ik heb mooie sproetjes op mijn gezicht, zo kan je mij goed herkennen.

Ik ben een lieve rustige pony, maar ik loop wel graag. Ik kan goed springen en ga graag mee op bosritten. Knuffelen en poetsen vind ik ook fijn.

Ik vind het leuk dat ik hier veel te doen heb op Stal Mansour. Ik wil eigenlijk ook nog een plekje proberen te veroveren in het talententeam hier. Dat zou ik zeker goed kunnen.

Mijn lievelingskleur is Sproetjesoranje.Dolly

Naam: Dolly
Geboortedatum: 19-11-2008
Kleur: Bruin
Geslacht: Merrie
Ras: Onbekend

Stokmaat: 1.46 m
Op stal sinds: April  2016

Hoi, ik ben Dolly.

Ik ben een lieve merriepony. Ik heb een iers paspoort maar ik woon alweer een tijdje in Nederland hoor. Op Mansour heb ik het prima naar mijn zin. Ik houd er namelijk niet zo van om lang in een stal te staan, dus ik ben blij dat ik hier de hele dag lekker buiten rond kan lopen en veel vriendjes heb.

Eigenlijk kan ik van alles wel. Ik luister goed naar mijn ruitertjes, meestal kan je mij zonder zweepje rijden. Springen vind ik ook erg leuk en ik ga graag mee op bosritjes. Omdat ik best een grote mooie pony ben, loop ik af en toe zelfs mee in de paardenles! Stoer he!

Mijn lievelingskleur is Eikenblaadjesgroen

Eduna

Naam: Eduna
Geboortedatum: 1 maart 1999
Kleur: Zwart
Geslacht: Merrie
Ras: Onbekend
Stokmaat: 1.40 m
Op stal sinds: 01-03-2003

Hallooooo, ik heet Eduna. Ik woon sinds 2003 hier op Stal Mansour Sommige mensen denken dat ik ezelbloed ergens bij mijn voorouders heb zitten, maar dat is dus NIET zo! Ik ben nu 1.39m hoog. Ik ben hier gekomen toen ik 3 jaar was, en ik moest nog een hoop leren toen. Ik heb dus al mijn puberstreken uit kunnen proberen in de lessen, en met succes!! Iedereen was onder de indruk van mijn mooie galop/stil-sta acties! Ik kan me nu wel wat beter gedragen hoor, maar ben nog altijd wel in voor een geintje. Ik hou iedereen graag een beetje alert! Het liefste sta ik samen met Appie samen zuur te kijken naar iedereen die de HIT-stal in komt. In de les kun je heel goed en mooi doorzitten oefenen met mij, of zonder zadel rijden omdat ik zo lekker zit (zegt men, ik zou het zelf niet weten hoe ik zit). Springen kan ik wel goed, maar ik wil de balken echt niet aanraken. Ik ga altijd maar extra hoog over de hindernissen, dan weet ik zeker dat ik erover heen kom! Slim he. Ik mag met de gevorderden ruitertjes ook mee op bosritten, dat vind ik erg leuk. Mijn lievelingskleur is appeltjesrood.

Geke

Naam: Geke
Geboortedatum: 02-03-2002
Kleur: Zwart
Geslacht: Merrie
Ras: Fries
Stokmaat: 1.60m
Op stal sinds:2013

Hoi allemaal, ik ben Geke en ik ben een echte Fries. Met mijn mooie lange manen en prachtige sokken val ik echt op tussen al die KWPN’ers. Ik ben samen met mijn zus Baukje op Mansour gekomen. Baukje is nu een pensionpaard, maar ik loop wel mee in de manegelessen. Mijn favoriete onderdeel zijn toch wel de buitenritten! Vroeger liep ik met mijn moeder, Baukje en nog 2 zussen in het vierspan. Ik was toen ook al aan het werk bij een manege als rij-paard. Ik houd helemaal niet van haastig poetsen, maar als je de tijd neemt en zachtjes poets vind ik het wel fijn. Verder hou ik  ook niet echt van modder aan mijn voeten, dus wanneer ik na een regenachtige dag een buitenrit heb, slalom ik vakkundig om alle plassen heen. Als je mij een beetje leert kennen, dan weet je dat ik eigenlijk een hele lieve gevoelige dame ben.

Gijs

Naam: Gijs
Geboortedatum: 14-06-2002
Kleur: Zwart
Geslacht: Ruin
Ras: Fries
Stokmaat: 1.64m
Op stal sinds: 26-02-2016

Mijn naam is Gijs de Fries. Ik ben een knappe mooie fries. Bij mijn vorige baasje kon ik het lekker rustig aan doen, zij was al een dame op leeftijd. Ik vind dat helemaal niet erg. Toch ben ik blij dat ik nu wat vaker een mooie bosrit mag gaan rijden hoor. Ik kan ook voor een koets lopen en ik houd erg van knuffelen. Opzadelen vind ik wat minder leuk, maar ik snap dat het erbij hoort… anders mag ik het bos niet in zonder ruiter, dus toe maar.

Ik loop mooi met mijn knietjes in de lucht en zit ook heerlijk. Vooral in de galop! Dus wil je een lekker buitenrit rijden op een schommelstoel, vraag vooral naar Gijs de Fries!

Hazard

Naam: Ha-zard van ‘t Voorhof
Geboortedatum: 09-04-2008
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Ras: Belgisch warmbloedpaard
Stokmaat: 1.79m
Op stal sinds: 1-02-2016

Wat leuk dat jullie even kijken wie ik ben! Hazard is mijn naam, voor vrienden Hansje.

Ik ben een vlotte knappe vosruin. Ik kom helemaal uit België. Ik vind het erg leuk om te rijden en strek graag mijn lange benen in de rijbaan. Soms raken mijn lange benen een beetje in de knoop en vlieg ik ietwat uit de bocht, maar als mijn ruiter mij dan even kan helpen komt het helemaal goed.  Als ik straks een beetje gewend ben, dan wil ik heel graag getraind worden voor het trompetterkorps. Dat lijkt me we wat! Ik kan mooi aan de teugel lopen en iedereen roept altijd hoe mooi ik ben. Lief vind ik dat!
Tot snel allemaal!

 

James

Naam: Zoran
Geboortedatum: 26-07-2004
Kleur: Bruin
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.78m
Op stal sinds: 15-03-2016

Goedendag,

Mijn naam is James.

Ik ben een eerlijke grote lieve reus. Ik ben misschien wel groot, maar ik heb een klein hartje. Ik vind het leuk om samen met mensen te werken. Ik ben al een paar keer met Gea samen mee geweest in het bos en dat vond ik heel erg leuk. Ook kan ik een leuk sprongetje maken, en van gekke dingen kijk ik niet heel gauw op. Het is soms wel lastig voor mij om te leren wat alle verschillende mensen precies bedoelen, maar ik doe erg mijn best. Soms ga ik dan even in galop en dan is dat niet de bedoeling hoor ik achteraf.. oeps..

Het beste ben ik in snoepjes eten.

In de actiefstal ben ik het opperhoofd van het krachtvoerstation. Lekker hoor al die brokjes!
Ik hoor elke vrijdag het trompetterkorps oefenen sinds ik hier ben. Misschien mag ik ook snel lid worden en een keer mee met een optreden! Ik denk dat ik dan vast veel lekkere snoepjes krijg. JUMMIE! Ik heb nu gevraagd of ik ook een vaste leaseruiter krijg. Dus nu rijd ik alleen nog met hem samen in de de lessen.

 

Joepie

Naam: John Joe V
Geboortedatum: 14-07-2008
Kleur: Schimmel
Geslacht: Ruin
Ras: Ierse sportpony
Stokmaat: 1.38m
Op stal sinds: 2015

Hoi Allemaal,

Mijn naar is Joepie! Ik voel mij ook erg joepierig. Ik ben een mooie stoere witte pony en ik houd erg van spelen. Beetje stoeien in de HIT stal met Co en Mix. Ik ben toch sneller dan die grote paarden! Verder vind ik rijden ook erg leuk, mag altijd graag voorop lopen en laat mij fijn sturen door de ruitertjes. Springen kan ik ook goed hoor. Ik loop op zondag altijd mee met de allerkleinste kindjes in de speciale ‘veulenlessen’.

Mijn lievelingskleur is straciatella. Zo zie ik er zelf ook een beetje uit als ik door de modder heb lopen spetteren.

 

Kiara

Naam: Rains Ciara
Geboortedatum: 11-05-2004
Kleur: Vos
Geslacht: Merrie
Ras: Onbekend
Stokmaat: 1.44m
Op stal sinds: 2010

Hoi Hoi Ik ben Kiara , en ik ben een mooie snelle pony. Vroeger toen ik net op Stal Mansour was, had ik nog nooit een politie-pony-opleiding gehad! Dat was best spannend, over zeiltjes lopen en langs parasols… poeh! k ben nu al veel meer gewend en veeeeel stoerder. Ik loop lekker door en je moet wel een beetje kunnen rijden hoor als je met mij aan het werk gaat . Maar ik vind de Mansour kinderen super lief en wil altijd een knuffel. Mijn lievelingskleur is dan ook hartjes rood

Leo

Naam: Cellini
Geboortedatum: 02-04-2004
Kleur: Bruin
Geslacht: Ruin

Ras: Oldenburger
Stokmaat: 1.75m
Op stal sinds: Januari  2016

Goedendag, Leo hier.
De grote vriendelijk reus. Ik loop elke les met mijn oortjes naar voren en draaf vlot langs iedereen op. Iedereen vindt het heerlijk om een galopje met mij te maken, ikzelf ook hoor.

Ik zou wel het broertje van Pino kunnen zijn, ik heb ook zo’n mooie kastanjebruine kleur namelijk.

Ik houd erg van rollen in het zand, dan is het ook weer fijn om extra lang gepoetst te worden.

IK heb ook al met een paar wedstrijdjes meegedaan hier op Mansour. Ik ben benieuwd wanneer ik mijn eigen prijzenkast ga krijgen!

Mitch

Naam: Konigshoek Mitchel
Geboortedatum: 23-10-2009
Kleur: Bruin
Geslacht: Ruin
Ras: New Forest
Stokmaat: 1.37m
Op stal sinds: 17-05-2016

Ik ben Mitchel. Een mooie pony met een gouden hartje. Ook als ik iets moeilijk vind, doe ik echt wel mijn best. Ik moest enorm wennen in het begin aan alle nieuwe dingen. Met mijn vorige baasjes was ik al wel op ponykamp geweest en heb ik ook veel buitengereden.

Ik heb heel veel zin om dat hier ook allemaal weer te mogen gaan doen.

Dolly is mijn beste vriendin op stal. We staan ook samen in de paddock elke dag. Dolly wilt altijd lekker in de zon liggen en ik houd dan goed de wacht!
Ik ben goed in dressuur-lopen en mijn ruitertjes hoeven nooit met een zweepje te rijden.

Ik vind het wel fijn als mijn ruitertje zelf stil kan zitten, want anders raak ik soms een beetje in de war van al die ‘per ongeluk’- aanwijzingen.

Mijn lievelingskleur is Dollybruin.

 

Murphy

Naam: Abbervail Murphy
Geboortedatum: 1-1-2008
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Ras: Iers sportpaard
Stokmaat: 1.65m
Op stal sinds: 26-02-2016

Murphy hier! Ik kom helemaal vanuit Ierland en woon nu op Mansour.

Ik heb het prima naar mijn zin en ben blij dat ik veel te doen heb. Ik heb veel springervaring, jachten meegelopen etc. Ik kan niet wachten tot de buitenritten weer meer gaan komen in de zomer! Ik houd ook van poetsen en knuffelen, alleen hoeven krabben is soms wat moeilijk voor mij. Ik heb 4 benen… dus waarom zo ik op 3 benen moeten kunnen staan?

Ik heb een mooie galop en spring met gemak de vliegende wissel.

Kom je een keertje springen met mij?

Nanna

Naam: Nanna v.d. Lindeboom
Geboortedatum: 24-04—2004
Kleur: Zwart
Geslacht: Merrie
Ras: Fries
Stokmaat: 1.62m

Op stal sinds: Oktober 2014

Tige nei’t sin yn’t wolnimmen!
Mijn naam is Nanna en ik ben een Fries. Ik heb wel een heel klein wit stipje op mijn voorhoofd. Ik vind het erg leuk om in het bos te rijden, dan loop ik onverschrokken door. De meeste mensen moeten even wennen aan mijn mooie ruime draf, maar na 1 lesje op mij, sta ik meteen in de top 3 en willen ze nog vaker op mij rijden hoor! Ik vind knuffelen ook altijd erg leuk, mijn lange sokken moeten altijd goed uitgeborsteld worden natuurlijk zodat ik er netjes bijloop. Ik kan ook wel een beetje springen, maar dan fierljep ik mezelf over de hindernis heen, lekker hoog dus!

Neron Per oktober 2016 te koop!!

Naam: Neron
Geboortedatum: 01-05-2002
Kleur: Veranderlijk
Geslacht: Ruin
Ras: Van-alles-wat
Stokmaat: 1.51m
Op stal sinds: 2009

Hoi . Ik ben Neron . Ik ben een kruising van meerdere rassen maar niemand weet eigenlijk precies wie mijn ouders zijn. Ik heb ‘opsporing verzocht’ al gemaild ! Zelf denk ik dat mijn vader een fjord was en mijn moeder een trekpaard . Ik ga vaak naar de kapper voor een leuke coupe . Mijn manen staan dan recht overeind . Ik rij met volwassenen en met kinderen in de les en vind zelf dat ik heel goed doe. Sinds kort heb ik nog een hobby erbij en mag ik bij Frieke in de les vaak Western-rijden, met een echt westernzadel, ik voel me dan heel trots ! Mijn lievelings kleur is shabbywit.

Oranje

Naam: Oran
Geboortedatum: 4-05-1996
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.63 m

Op stal sinds: januari 2009

Hoi ! Ik ben Oranje. Nou ja eigenlijk heet ik dus Oran. Maar dat werd al snel Oranje. Ik woonde eerst bij op de manege van de Gele Rijders. Daar mocht ik meedoen met optredens waar ze een kanon afschoten als demonstratie !! Heel stoer ! Maar nu woon ik op Stal Mansour . Ik kan best goed springen vindt iedereen ! En buitenrijden vind ik super leuk ! Ik ben niet zo heel breed maar wel lang !!! Mijn favoriete les is crossles ! Leuk door ons bos met hindernissen crossen met iemand op mijn rug .De lesgever en de andere paarden staan dan vooraan in het bos te wachten tot we terugkomen. Supergaaf! Nou 3 keer raden wat mijn lievelingskleur is !!!

Peanut

Naam: De Evertshoeve’s Elan
Geboortedatum: 25-05-2007
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Ras: Welsh
Stokmaat: 1.11m
Op stal sinds: 6-12-2014

Hoiiiiiiii! Ik ben dus Peanut. Eigenlijk heet ik dus heel anders, maar ik ben heel blij met mijn nieuwe naam hoor. Voordat ik op Mansour kwam was ik van een meisje van 7. Met haar reed ik ook lesjes en zelfs ging ik op wedstrijd. Nu ben ik hier op Mansour ook voor de allerkleinste ruitertjes. Ik ben dan wel klein, maar ik ben heel dapper! Ik doe met ponykamp dan ook altijd mee met de politietraining  bijvoorbeeld!  Poetsen vind ik ook leuk, helemaal als ik dan tussendoor een lekker snoepje krijg van je. Ik hoop dat ik nog veel kleine ruitertjes mag laten kennismaken met pony-rijden. Mijn lievelingskleur is pinda-bruin.

Piccolo

Naam: Orchids Piccolo
Geboortedatum: 4 juli 2004
Kleur: Koffievos
Geslacht: Ruin
Ras: New Forest
Stokmaat: 1.42 m
Op stal sinds: 08-04-2008

Ik zal mezelf even voorstellen.. Mijn naam is Piccolo. Ik ben geboren op een paardenmelkerij. Dat wil zeggen dat mijn moeder 8 keer per dag ook door een machine werd gemolken omdat paardenmelk ook heel goed is voor mensen met allergische problemen enzo . De paardenmelkerij heet Orchid en ik heet officieel dus Orchids Piccolo. Vaak zie je bij uitslagen van ponywedstrijden wel een Orchids pony staan. Dat is dus min of meer familie van mij .

Ik ben een lieve pony, en meestal loop ik dan ook braaf mee in de lessen. Ik kan ook best goed springen. Ik probeer mijn ruiters elke keer uit te leggen dat je ook om een hindernis heen kan, maar dat begrijpen ze nooit! Ik loop op vrijdag altijd mee in de voltige-lessen. Ik doe dat heel erg goed, al zeg ik het zelf. Verder heb ik het prima naar mijn zin in de Hit-stal en ik hoop nog veel jaartjes hier te mogen blijven wonen. Mijn lievelingskleur is bosgroen.

Pino

Naam: Pinokkio ( Voor vrienden Pino)
Geboortedatum: 09-07-1997
Kleur: Donkerbruin
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.74 m
Op stal sinds: 08-05-2002

Ik heet eigenlijk officieel Pinokkio maar niemand heeft mijn neus ooit zien groeien. Ik stond als veulen bij een fokkerij/handelstal in Veghel. In 2002 werd ik daar gekocht door een Amerikaan. Ik heb een goede opleiding gehad als dressuurpaard, maar het bleek toch niets voor mij te zijn. Al die engelse woorden… veel te moeilijk!

Ik moest er even aan wennen dat mijn dressuurcarrière was omgezet in een manegepaardcarrière. Nu loop ik al heel wat jaartjes op Mansour. Zelf vind ik dat ik de baas ben in de actiefstal, maar anderen denken daar anders over!!!! Alle bosritjes mag ik mee omdat ik zo’n stoer paard ben. Met mijn mooie looks mag ik ook altijd mee met optredens van het Trompetterkorps.

Pjotr   Per oktober 2016 te koop!

Naam: Pjotr
Geboortedatum: 1 mei 1996
Kleur: Zwartbont
Geslacht: Merrie
Ras: Tinker
Stokmaat: 1.52 m
Op stal sinds: 2001

Hallo, ik ben Pjotr en ik ben geboren in 1996. Toen ik 4 jaar was kwam ik hier wonen. Ik was toen nog wel heel erg bang voor mensen.. Ik woonde in een grote trailer en moest nog veel leren. Intussen ben ik wel een hele mooie dappere Tinker geworden van 1.52 m . Zelfs de allerkleinste kinderen kunnen op mij rijden want ik doe altijd heel voorzichtig met mijn ruitertjes. Het leukste vind ik hoge-veluwe-ritten, want dan kan ik tenminste een beetje doorgalopperen. Ik loop in een heleboel lessen mee, want de volwassen mensen rijden ook graag op mij. Helemaal als ze een beetje bang zijn, dan kan ik ze vaak wel helpen om een beetje dapperder te worden. Sommige mensen denken dat Tinkers sloom zijn, maar zo ben ik helemaal niet. Zelfs springen kan ik best heel goed, en als het te moeilijk is dan loop ik gewoon de hele hindernis omver, zo kom je ook aan de andere kant Ik ben een sterk, lief paard wat altijd braaf mijn rondjes loopt. Mijn lievelingskleuren zijn zwart en wit.

Rainbow

Naam: Babelle
Geboortedatum: 08-04-2006
Kleur: Schimmel
Geslacht: Merrie

Ras: Grotendeels Welsh
Stokmaat: 1.25m
Op stal sinds: zomer 2012

Hallo allemaal ! Ik ben Rainbow . Ik hou eigenlijk wel van rustig aan doen , dus in de lessen lopen vind ik leuk maar soms loop ik niet harder dan ik zelf nodig vindt. Ik kan erg goed springen en dat vind ik ook keileuk, dan ga ik wel lekker snel hoor. Ik vind het ook erg leuk om lekker gepoetst en geknuffeld te worden. Op zondag mag ik dan ook altijd wel meedoen met de kinderfeestjes! Wisten jullie trouwens dat ik pikzwart geboren werd? Nu ben ik al bijna helemaal wit. Mijn lievelingskleur is…… ja wat denken jullie , ik heet Rainbow en dat betekent regenboog dus alle kleuren zijn mijn lievelingskleur!!

Ramses

Naam: Ramses
Geboortedatum: 1998
Kleur: Zwart
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.70
Op stal sinds: mei 2011

Ik ben Ramses. Een mooie, stoere zwarte ruin en ik kan echt alles! We hebben hier meer paarden die dat zeggen en naast hun hoeven lopen maar ik ben na mijn spring en dressuurcarrière wel heel veel gewend. Zo loop ik nu voorop met het trompetterkorps en spring ik op Horse Event gerust even een foutloos parcours. Voor mensen die een springcursus of een Trec cursus komen doen: vraag maar of ik ook mee mag doen dan komt het vast goed! Ik ben mijn wilde haren nog niet helemaal kwijt hoor. Als ik mee ga met de hoge veluwe-ritten, word ik helemaal blij. Mijn ruiters willen dan dat ik rustig blijf, maar ik vind het gewoon veel te leuk op de grote heidevelden!

Riander

Naam: Riander
Geboortedatum: 24-05-1998
Kleur: Palomino
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.64 m
Op stal sinds: 07-03-2003

Hallo, ik ben Riander. Romano heeft al verteld hoe wij in Arnhem terechtkwamen. Ik ben een palomino dat wil zeggen dat ik crème kleurig ben . Maar ja, in de actiefstal ben ik natuurlijk meestal lekker vies. Mijn lievelingslessen zijn de spring en crosslessen, dan kan ik me helemaal uitleven. Dankzij mijn mooie looks werd ik geselecteerd om in de film Floris te spelen! Ik moest zelfs leren traplopen en expres iemand van mijn rug af laten vallen. Gelukkig kan ik supergoed acteren. Ik ben altijd erg nieuwsgierig en vind het heerlijk om aandacht te krijgen. Ik mag meestal dan ook meedoen met ponykamp, met het onderdeel –pimp je pony-. Dan word ik helemaal schoongemaakt en versierd met slingers en dan voel ik mij nog knapper!

River

Naam: Red River
Geboortedatum: 13-06-1998
Kleur: Donkerbruin
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.61 m
Op stal sinds: 26-09-2006

Hallo allemaal, Ik ben River. Mijn hele naam is Red River. Ik woon sinds 2006 hier op Mansour. In het begin was het wel even wennen om zoveeeeeel nieuwe vrienden te hebben, maar dat is gelukkig helemaal goed gekomen. Ik zou het niet meer anders willen! Als ik nu alleen in een stal moet, dan word ik vaak ook een beetje onrustig. Ik ben makkelijk te herkennen tussen de andere bruine paarden aan mijn oren. Toen ik klein was heb ik namelijk een ongelukje gehad, en zat ik met mijn rechteroor vast in het prikkeldraad waardoor er nu nog steeds een scheur in zit. Ziet er best stoer uit, al zeg ik het zelf. In de lessen ben ik voor de iets gevorderde ruiter een gewild paard om te rijden. Dan doe ik ook erg goed mijn best zelfs als ik het toch wel moeilijk vind allemaal. Maar bij de beginnende ruiter loop ik gewoon braaf de rondjes in de bak, soms probeer ik de hoeken wat af te snijden om extra rondjes te kunnen lopen. Ik vind springen ook wel heel leuk, alleen kan ik nog niet zo goed de afstanden inschatten en zet ik soms wat onhandig af. Maar dat komt nog wel goed, ik blijf oefenen. In de zomer ga ik heel soms ook wel mee met de bosritten, maar alleen met de ruiters die het niet erg vinden als ik een beetje te enthousiast wordt.

Romano

Naam: Romano
Geboortedatum: 03-06-1998
Kleur: Palomino
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.62m
Op stal sinds: 07-03-2003

Hoi, ik ben Romano. Ik ben door de oom van Anky: Piet van Grunsven als veulen gekocht samen met Riander, omdat hij een palomino dubbelspan wilde hebben. Toen we 2,5 jaar oud waren stonden we al samen voor de kar en maakten we ritten door de stad en door de bossen. Ik was een beetje meer verlegen dan Riander en door vreemden moeilijk te benaderen. Na het overlijden van Piet van Grunsven stonden de we een half jaar werkeloos op stal. In 2003 kwamen we op Stal Mansour en werden voor het eerst onder de man beleerd waarna we al vrij snel in de lessen meedraaiden. Nadat Riander meegespeeld had in de film Floris kon ik natuurlijk niet achter blijven: Ik speelde in 2005 de hoofdrol in de speelfilm het Paard van Sinterklaas. Hierdoor leerde ik mensen nog beter te vertrouwen en werd steeds liever. In de AH commercial rond Sinterklaas was ik ook te zien op tv en vaak spreekt Sinterklaas met mij af voor een ritje. Ik ben het enige paard dat nooit voor iemand weg zal lopen als je me komt halen in de actiefstal: Ik vind mensen leuk en de ruiters vinden mij leuk!

Senna

Naam: Senna
Geboortedatum:13-01-2003
Kleur: Donkerbruin
Geslacht: Merrie
Ras: Draver x NRPS
Stokmaat: 1.52m
Op stal sinds: 29-11-2014

Hoi jongens en meisjes, ik ben dus Senna. Voordat ik hier op Mansour kwam, was ik van een dame die paardrijden een beetje spannend vond. Omdat ik lekker vlot loop, maar nooit bok en ook niet snel schrik heeft ze door mij weer wat vertrouwen gekregen.
Nu hoop ik op Mansour dat ik ook veel ruitertjes kan leren om mooi stil te zitten, en ze uit te leggen dat snel lopen helemaal niet eng is! Ik vind buitenrijden en springen leuk en ik ben een echte knuffelkont hoor. Mijn lievelingskleur is Ferrari rood.

Spencer

Naam: Spencer
Geboortedatum: 1-1-1998
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Ras: New Forest
Stokmaat: 1.42m
Op stal sinds: 10-05-2014


Hoi iedereen, Mijn naar is Spencer.
Ik ben een vlotte pony en ik kan erg netjes lopen. Ik luister (over het algemeen) erg goed naar mijn ruitertjes en loop altijd met mijn oortjes naar voren mijn lesjes.

Soms vind ik dat ik mijn ruitertjes ook moet leren dat ponyrijden meer is dan alleen maar ‘erop zitten en rondjes rijden’. Daar worden ze handig van !

Bij mijn vorige baasje heb ik ook wel eens voor een karretje gelopen, ik til mijn beentjes dan ook mooi hoog op zoals dat hoort.
Ik ben een echte allround pony, dressuur, buitenrijden, springen. Ik kan het allemaal. Het springen van een heel parcours vind ik vooral erg leuk. En als je goed kunt sturen, heb je met mij gegarandeerd de snelste tijd!

Tazz

Naam: Talente
Geboortedatum: 20-07-2015
Kleur: Vos
Geslacht: Merrie
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.66m
Op stal sinds: Juni 2015

Hallo lieve mensen, Mijn naam is Talente. Maar iedereen op Mansour noemt mij Tazz.
Ik vind het zelf een mooie naam, want ik ben ook wel trots op mijn pappa; Jazz! Ik heb dus heel veel broertjes en zusjes, de bekendste is natuurlijk mijn grote broer Parzival!
Ik heb zelf ook wel veel wedstrijdjes gereden ,maar ik ben niet zo’n uitslover als mijn broer hoor… Natuurlijk kan ik bijna alles wat hij ook kan! En ik kan ook nog een goed parcoursje springen. Ik vind het leuk om lekker aan het werk te gaan met mijn ruiters en ik loop graag. Iedereen is dan ook heel lief tegen mij en na het rijden krijg ik altijd een dikke knuffel! Zo heb ik het graag! Ik ga ook mee met de buitenritten om lekker te ontspannen.

Texas

Naam: Texas van de Lage Dries
Geboortedatum: 01-01-2001
Kleur: Halfingergeel
Geslacht: Ruin
Ras: Haflinger
Stokmaat: 1.50m
Op stal sinds: zomer 2012

Hoi ik ben Texas. Ik vond dat er op Stal Mansour toch minstens een haflinger moest wonen . Dus heb ik gesolliciteerd en mocht ik op gesprek komen. Ik natuurlijk vreselijk mijn best doen : volwassenenlessen , springen, voltige, buitenritten , kinderlessen , ponykamp en zelfs westernlessen! Ik liep me het vuur uit de hoeven en was keilief tegen iedereen . En ja hoor, ik ben aangenomen dus wie weet kom je nog een keertje op mij rijden ! ps: ik hoorde dat iedereen hier een lievelingskleur heeft , de mijne is pimpelpaars.

 

Urban

Naam: Urban Legand
Geboortedatum: 7-03-2001
Kleur: Bruinbont
Geslacht: Ruin
Ras: Kwpn
Stokmaat: 1.74m
Op stal sinds: 03-08-2016

Hoi hoi hoi, ik ben het grootste bonte paard op Mansour, dus je kan mij bijna niet over het hoofd zien. Ik houd erg van knuffelen en ben daar ook erg goed in al zeg ik het zelf.
Met rijden ben ik een braaf paard, ik heb een mooie galop. Bij mijn vorige baasje heb ik M dressuur gelopen en L gesprongen. Ik loop graag hoor, je hoeft echt niet met een zweepje op mij te rijden.

Hier hoop ik ooit nog in de hoefsporen te treden van Game, wij zijn zelfs familie van elkaar!

 

Vesper

Naam: Torenhoeve’s Vesper
Geboortedatum: 24-04-2011
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Ras: Welsh
Stokmaat: 1.10 m
Op stal sinds: 23-06-2016

Whooooaah! Ik ben de kleinste pony van de manege ! Maar ik ben wel supersnel.

Mijn kleine beentjes kunnen de grote pony’s makkelijk bijhouden hoor! Sommige mensen denken dat ik een broertje ben van Peanut, maar wij zijn geen familie. Wel beste vrienden natuurlijk.

Ik kan het ook goed vinden met Oranje in de hit-stal. Hij vind het fijn als ik zijn buikje krab en hij kan perfect mijn rug krabben dan. Ideaal.

Mijn lievelingskleur is dan ook Oranje.

Vingino

Naam: Jolanda
Geboortedatum: 01-06-2010
Kleur: Donkerbruin
Geslacht: Merrie
Ras: Onbekend
Stokmaat: 1.34m
Op stal sinds: Maart 2016

Goh, ik heb eigenlijk een hele andere naam dan Vingino. Maar Vingino is wel mijn roepnaam hoor. Daar luister ik het beste naar.

Ik ben een lieve vlotte merrie. Ik kan heel mooi galopperen, maar het is wel handig dat je al wat rij ervaring hebt voor je op mij dat gaat proberen. Springen vind ik ook erg leuk, ik probeer nog steeds mijn ruiters uit te leggen dat je ook om de hindernis heen kunt lopen… ze schijnen het maar niet te snappen. ;)  Verder heb ik ook nog best wat dressuurtalent, daarom rij ik natuurlijk ook mee in het talententeam.

Mijn lievelingskleur is Mansourblauw.

 

Vosje

Naam: Vosje
Geboortedatum: 1 maart 1986
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Ras:  Onbekend
Stokmaat: 1.46 m
Op stal sinds: 22-02-2001

Hoi allemaal,
Mijn naam is dus Vosje. Ik sta sinds 22 februari 2001 op Stal Mansour Ik heb ondertussen al heel veel kindjes leren paardrijden. Ik ben met mijn 1.46 m een van de grotere pony’s hier. Met poetsen en opzadelen sta ik altijd fantastisch stil. Eigenlijk iedereen vindt het altijd fijn om op mijn rug te mogen rijden, want ik luister altijd heel goed naar alle hulpen. Ik ben nu al een dagje ouder, maar toch ren ik die jonkies bij mij op stal er nog wel uit! Naast de gewone lessen vind ik het ook leuk om mee te gaan met de bosritten en andere uitjes. Dan ben ik ook altijd even braaf. Verder ben ik sinds ik op Mansour ben ook nog eens opgeleid tot voltige pony. Met de dressuurwedstrijden op stal heb ik al heel vaak de eerste prijs gewonnen, daar ben ik best wel trots op. Van springen word ik altijd nog steeds enthousiast en ook daarmee heb ik al wat prijsjes in mijn kast staan. Mijn lievelingseten zijn appels en wortels

Warempel

Naam: Warempel Witje van de Brobbelbies
Geboortedatum: 05-06-2003
Kleur: Vos
Geslacht: Merrie
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.75 m

Op stal sinds: 2006 Ik ben Warempel en ben de dochter van Fee en Hamlet. Toen ik pas 1 jaar was heb ik al even op Mansour gewoond, voordat ik naar de wei ging. We hoefden toen nog niet te rijden en mochten de hele dag spelen en rennen. Sinds 2007 heb ik ook geleerd om onder een zadel te lopen en in de lessen. Ze zeggen dat ik braaf ben en alles voor je wil doen. Mijn vader is een echte springhengst , ik probeer dat talent bij mijzelf nog niet kunnen ontdekken. Ik probeer het wel hoor wie weet !! Je kunt mij herkennen aan mijn grote oren. Gea heeft me alles geleerd en ik ga altijd even in de les met haar bijpraten tijdens de les. Toen ik 5 jaar was liep ik al op 5 mei in Wageningen mee in de bevrijdingsoptocht met een grote vlag en ook mocht ik dat jaar mee om Sinterklaas op te halen van de boot in Arnhem .

Zip

Naam: Zip
Geboortedatum: 2-8-2004
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Stokmaat: 1.74m
Op stal sinds: 01-01-2015

Hoiii, mijn naam is Zip. Ik ben een grote leuke knuffelkont. Toen ik op Mansour kwam, vond ik het wel even wennen. Ik had namelijk de laatste keer dat ik bereden werd, een klein ongelukje gehad. Niks ernstigs hoor, maar ik vind het wel wat moeilijk (nog steeds) wanneer mijn ruiter gaat opstijgen. Ik houd dan even mijn adem in, en als je eenmaal zit! Dan is het prima hoor.

Ik houd erg van buitenrijden, dat deed ik met mijn vorige baasje ook heel veel. Ik ben niet snel bang verder hoor. Een dressuurlesje op z’n tijd kan ik wel waarderen, maar liever niet al te moeilijke dingen. Ik doe heus wel mijn best i.i.g.

Misschien als ik later het opstijgen niet meer zo lastig vind, mag ik ook wel mee op pad met die grote vrachtwagen en het trompetterkorps. Ik hou wel van aandacht, dus dat zou ik vast goed kunnen.
Verder heb ik al veel bijnamen gekregen hier op stal, zoals ‘de Zipster’ en ‘Zippie’! Je ziet mij nu niet in de lessen meelopen omdat ik een lease-contract heb afgesloten. Dat betekent dat ik 1 vaste ruiter heb uitgezocht met wie ik nu samen aan het trainen ben.

Zorro

Naam:  Zorro
Geboortedatum: 18-01-2008
Kleur: Bruin
Geslacht: Ruin
Ras: Onbekend
Stokmaat: 1.53m
Op stal sinds: 30-09-2015

Ik ben Zorro! Een lief ruintje die graag loopt. Ik ben hier op de manege gekomen toen mijn baasje wat minder tijd had voor mij. Maar wij zijn eigenlijk wel een superteam, dus nu woon ik op Mansour en kan ze gewoon nog op mij rijden als ze wel tijd heeft. De andere dagen houd ik mijzelf fit in de lessen en ga ik mee met de buitenritten.

Ik loop met de allerkleinste kinderen mee in de beginnerslessen, maar ook met de volwassenen in de dressuurlessen hoor. Ik doe ook mee met de springlessen  natuurlijk! Echt een allrounder dus!

Bijna alle paarden lopen met een blauw dekje, maar ik heb meestal mijn eigen rode dekje op J

Zo kan je mij goed herkennen.

Stal Mansour De paarden
Gerealiseerd door Studio Staalkaart