45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Nieuwe bond

Klein manege en ruiter bondZie hier de brief die we vandaag 18 december naar al onze leden hebben gestuurd.


Beste manegeleerlingen, ouders en verzorgers,

Wij willen u graag informeren over een mooie stap voorwaarts die wij samen met een aantal maneges hebben gemaakt.

 

Van FNRS/KNHS naar Manege & Ruiter Bond (M&B):

Wij hebben besloten om onze verbinding met de FNRS/KNHS(Federatie Nederlandse Ruitersportcentra/Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) te beëindigen met ingang van 1 januari 2015. De belangrijkste reden hiervoor is dat we de indruk hebben dat de belangen van de manegeleerlingen zonder eigen paard steeds minder worden behartigd via de FNRS/KNHS. Door de focus van de KNHS op de (top)paardensport voor ruiters met een eigen paard komt ons ruiterpaspoort met de daaraan gekoppelde ruiteropleidingen steeds verder van ons en de manegeruiter af te staan.

 

Wat wij belangrijk vinden is dat onze leerlingen leren paardrijden met plezier en les krijgen van gemotiveerde, enthousiaste en gediplomeerde instructeurs op betrouwbare manegepaarden en -pony’s waarbij het welzijn en de veiligheid voorop staan. Onze manege blijft dan ook gecertificeerd door middel van het Veiligheidscertificaat, dat wordt uitgegeven door een zelfstandig instituut.

 

Van FNRS ruiterpaspoort naar Manege ruiterpaspoort:

Wij hebben nu met andere maneges de handen ineen geslagen en de Manege & Ruiter Bond (M&RB) opgericht met een eigen Manege ruiterpaspoort. Deze bond zal de opleidingen voor de manegeruiter verder ontwikkelen. Daarbij hoort het nieuwe Manege ruiterpaspoort waarin de gehele ruiterloopbaan kan worden bijgehouden.

 

Voordelen van de M&RB opleiding en paspoort:

Wij willen als manege graag dat paardrijden leuk is en blijft. Daarom willen we ons aanbod verder uitbreiden en onze leerlingen kennis laten maken met o.a. het Natuurlijk Paardrijden (natural horsemanship en freestyle) en, naast de dressuur- en springwedstrijden, ook wedstrijden organiseren die meer gericht zijn op de behendigheid en communicatie met het paard.

Ook willen wij de omgang met en verzorging van het paard voor leerlingen en de ouders nog meer gaan opnemen in ons opleidingsprogramma.

 

Samen met de bij de M&RB aangesloten maneges zullen wij ook landelijk evenementen gaan organiseren. De ruiters kunnen dan als manegeteam op bezoek gaan bij de andere maneges en op de manegepaarden en -pony’s van de organiserende manege rijden. Bovendien krijgt u straks met het Manege ruiterpaspoort korting op bijvoorbeeld alle door ons georganiseerde evenementen en bij diverse ruitersportzaken in de buurt.

De opleiding voor het Ruiterbewijs (CBR) ten behoeve van de buitenritten, de dressuurproeven, de zitcompetitie, het carrousel rijden, het springen, het western rijden, buitenritten en andere leuke hippische evenementen zullen wij blijven organiseren.

 

Praktisch informatie:

Medio januari ontvangt u van ons bericht dat het nieuwe Manege ruiterpaspoort voor u of uw kind klaar ligt.

Heeft u in 2014 het lidmaatschap van de FNRS/KNHS al voldaan voor het lopende jaar dan kunt u op vertoon van het ruiterpaspoort bij de balie het nieuwe Manege ruiterpaspoort kosteloos in ontvangst nemen. Wij zullen de behaalde FNRS diploma’s en vorderingen in het nieuwe Manege ruiterpaspoort overnemen. De kosten voor het nieuwe paspoort blijven in 2015 € 15,- per jaar.

 

Geen dubbele kosten als u….:

Om te voorkomen dat u in 2015 een factuur ontvangt van de FNRS/KNHS en u dus dubbele kosten gaat maken, vragen wij u om de komende week (liefst voor 24 december) bij de balie langs te komen om het Pdf kunt u Hier laden opzegformulier getekend in te leveren (dit kan ook per mail (met een foto of scan) aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij maken het dan voor u verder in orde.  

U ontvangt van de FNRS u een brief waarin zij aangeven dat uw FNRS-ruiterpaspoort niet meer geldig is en dat u terecht kunt bij andere FNRS maneges. U weet nu van ons dat er voor u als manegeruiter van een M&RB manege geen wijzigingen optreden en dat wij het nieuwe Manege ruiterpaspoort verstrekken in de loop van januari 2015.

 

Met vriendelijke groet,

Stal Mansour

Stal Mansour Manege & Ruiter Bond
Gerealiseerd door Studio Staalkaart