Naar buiten bij Stal Mansour

Struinritten

Eigenlijk is er maar één manier om wild te zien op de Veluwe: vanaf een paardenrug. De geur van de paarden maskeert die van de mensen, waardoor je het wild van vlakbij bewondert. Net als de rest van de overweldigende natuur van de Veluwe trouwens.

Onze begeleiders hebben speciale toestemming van de parkbeheerders om in de aangegeven gebieden vrij te rijden, zolang we de rustgebieden maar mijden. We mogen dwars door bijzondere bossen struinen, over mulle zandvlaktes en via kleine wildpaadjes op de hei. Vandaar: struinritten. Natuurlijk kunnen we geen wildgarantie geven, maar de kans op het spotten van wild is wél groot. Onze begeleiders weten bovendien veel over het wild, hun sporen en de vegetatie.  

Ervaren ruiters

De ritten duren 2 of 3 uur. Ben je een ervaren ruiter die goed de 3 gangen stap, draf en galop beheerst? Dan ben je welkom om een rit of tocht bij ons te boeken. Voor je eigen veiligheid, die van de groep en van onze paarden, kan het zijn dat wij je vragen voor te rijden. Twijfelen we, dan kun je helaas niet mee. Cap, laarzen (of chaps) en ruiterkleding is verplicht.

Meer zin in een unieke dagtocht over de Hoge Veluwe? Ook daarvoor ben je bij ons welkom.

Dit is het programma (tijden kunnen variëren):

  • 10.00 uur: kennismaking in onze foyer, kopje koffie/thee en paarden verdelen
  • 10.30 uur: paarden poetsen en zadelen
  • 11.00 uur: vertrek naar het park
  • 13.00 uur: pauze en aankomst in Parkrestaurant, in het hart van het nationaal park
  • 14.00 uur: weer opstijgen en beginnen van de terugrit
  • 16.00 uur: terug op Stal Mansour, paarden verzorgen, afspoelen, hoeven checken en harnachementen schoonmaken
  • 16.30 uur: drankje in de foyer, uitwisseling van ervaringen, foto’s en video’s

Tijdens het zomerseizoen bieden we minder mogelijkheden voor struinritten voor kleinere en privégroepen. Wees er dus vroeg bij en boek je rit of tocht in voor- of najaar!

Meer over Nationaal Park de Hoge Veluwe lees je op hogeveluwe.nl.

 

Download alle tarieven

.