Naar buiten bij Stal Mansour

Trektochten

Altijd al gedroomd van een trektocht door het mooiste natuurgebied van Nederland? Sinds 2014 organiseren wij trektochten over Nationaal Park de Veluwezoom. De ingrediënten: veel bos en hei, 3 dagen je ‘eigen’ paard, zo’n 6 uur per dag rijden, lunchen in het bos met je paard aan het halster en slapen in een charmante boerderij op een camping. Koken doen wij voor je.

De omgeving

Met maximaal 6 deelnemers rijd je eerst door de bossen rond de manege, onder het klaverblad door waar de A12 en de A50 elkaar kruisen, en dan richting het Nationaal Park de Veluwezoom. In 1930 was dit het eerste Nationaal Park in Nederland. De natuur krijgt hier alle ruimte, met als resultaat: een prettig woeste afwisseling van door mos overwoekerde omgevallen berken, golvende heidevelden en frisse naaldbossen.

Programma

Op de eerste dag rijd je naar Laag-Soeren, waar je overnacht. De paarden hebben hier hun eigen ruime wei waar ze ontspannen kunnen grazen. Nadat je jouw paard hebt afgespoeld, hoeven hebt gecheckt en eventueel wat voer hebt gebracht, storten jullie je op de borrel. De volgende dag maak je een dagtocht over de Veluwezoom en eindig je weer in Laag-Soeren, waar een barbecue op het terras van de boerderij op je wacht. Op dag 3 rijd je via een andere – opnieuw schitterende – route terug naar Stal Mansour.  

Wil je een beter beeld krijgen van deze 3 dagen? In september 2018 stond een verslag van één van de trektochten in het MR&B-magazine Manegeruiter.

Meld je aan voor de trektocht.       De 3-daagse van 2021 zijn al volgeboekt........

Kijk hier voor de tarieven.

Meer informatie.