Stal Mansour

Nieuws & Agenda

Ruiterfit-trainingen te paard

Ellen heeft een Praktijk voor Oefentherapie Cesar EN Hippische Sportoefentherapie.( http://www.ruitersportief.nl/hippische-sport-oefentherapie/ )
Wij hoefden geen rondes door de rijbaan te rennen maar mochten een aantal oefeningen doen die uit het Centered Riding / Cesar en Yoga komen maar zeer gericht zijn op op het correct zitten / rijden op een paard. 

Zie foto's van een aantal van ons.

    RuiterFitnes 2 170923     RuiterFitnes 170923

Uiteraard hebben wij als Team weer een heel aantal handvatten gekregen om alle ruiters te helpen beter en onafhankelijker paard te rijden waarbij dus erg veel gelet gaat worden op het zo paardvriendelijk rijden als maar mogelijk is.

Door een goede houding voel je beter wat je doet, kan je gerichte hulpen geven en loopt je paard beter. Je paard zal geen “last” meer hebben van een ruiter die scheef of verkrampt zit.

Op 24 februari en op 16 maart zal Ellen op de zaterdagmiddagen wederom aanwezig zijn om jullie te helpen met jullie "Zit" die afhankelijk is van de volgende voorwaarden. Nu te paard! Lees hieronder verder.

  • Balans
  • Coördinatie
  • Stabiliteit (Core Stability)
  • Kracht
  • Mobiliteit (Lenigheid)
  • Ontspanning
  • Bewustwording van het lichaam en het ontwikkelen van het lichaamsgevoel

Door aan deze voorwaarden te werken leer je meer controle krijgen over je eigen lichaam. Ook verbetert je ruiterfitheid. Je zal merken dat je de bewegingen te paard beter kan volgen en de stabiliteit van je lichaam toeneemt.

De trainingen zijn geschikt voor alle leeftijden en voor ruiters met en zonder klachten van elk niveau. De oefeningen worden aangepast aan het individu. Per keer variëren we in onderwerp en bouwen we het niveau steeds verder op, zodat het steeds makkelijker wordt om op een goede manier op het paard te zitten.

Wij Team Mansour maar vooral de paarden zijn jullie vreselijk dankbaar als jullie mee gaan doen met deze "Workshops" de kosten zijn € 40,00 voor 1 les van 60 minuten. 4 personen 4 paarden.

OOK
Kun je online les krijgen van Ellen op de maandagavonden.
Kijk daarvoor op:  http://www.ruitersportief.nl/ruiterfit-training/